Discută cu un consultant

Noutăți

usa-sala-operatie-articol

Uși cu specificități aparte pentru spitale

Spitalul este o instituție care impune standarde exigente de calitate și mai ales de igienă. Datorită specificității fiecărei săli a spitalului în parte, toată aparatura, mobilierul și ușile trebuie să respecte standardele înalte cerute și să servească scopului final al sălii respective.
De aceea și ușile utilizate în înteriorul spitalului, au caracteristici aparte. Soluțiile propuse de Vertical Design acoperă o paletă largă de cerințe, de la săli de radiologie, săli de operație, laboratoare de analiză și chiar bucătării.
Cele mai multe dintre acestea sunt produse de Wiejak, un partener important al firmei noastre, companie ce produce uși și sisteme de acces pentru piața medicală, a construcțiilor și a industriei alimentare.

Săli de radiologie – Uși rezistente la razele X, GAMA
În încăperile în care este utilizată aparatură care emite radiații trebuie instalate uși radiologice, ce închid etanș golurile din pereții interiori. Soluțiile propuse de Vertical Design sunt ușile ecranate radiologic, prevăzute cu foi de cupru/plumb pe ambele fețe, cu diferite grosimi în funcție de specificațiile aparatului medical. Tocul pe care sunt montate foile este, de asemenea, rezistent la radiații. Pentru că ușile cu plumb/cupru au greutate destul de mare (aproximativ 33kg/ mp), balamalele sunt esențiale pentru a asigura siguranța pacienților și personalului medical. Fiecare ușă antiradiații este o structură igienică, ermetizată, care respectă cele mai exigente standarde specifice unei instituții de sănătate. De asemenea, ușile radiologice pot avea și un grad de reducție acustică și permeabilitate la aer în funcție de destinația camerei.
Ținând cont de specificitățile aparatului medical din camera protejată, se pot configura: tocul, foaia pentru deschidere pivotantă/glisantă în regim manual sau automat cu senzori ,, No touch’’. Totodată, se pot integra și vitrari cu geam izolat în conformitate cu specificația ușii cu rama vitrării la fața ușii.

Săli de operație
Bacteriile sunt omniprezente și totodată responsabile pentru diferite alergii și infecții. Prezența acestora reprezintă un risc constant atât pentru pacienți, cât și pentru cadrele medicale. De aceea, este vital ca în sălile de operație să se păstreze un mediu steril, iar ușile contribuie în mare parte la atingerea acestui scop. Pentru sălile de operație recomandăm instalarea ușilor glisante ermetice/semi ermetice, cu sistem de închidere automat, special concepute pentru spitale și clinici. Ușile glisante etanșe asigură accesul fără atingere și contribuie substanțial la prevenirea răspândirii bacteriilor și virusurilor cauzatoare de infecții. În funcție de presiunea interioară a salonului operator, ușile pot fi produse cu diferite rapoarte de permeabilitate.
Aceste uși cu interior din spumă și garnitură perimetrală rezistentă la rupere, ce pot fi prevăzute cu toc din inox invizibil, sunt proiectate pentru un număr mare de cicluri deschis/închis și au o durată de viață foarte mare. Ușile sunt compuse din panouri izolate termic și asigură o bună protecție bacteriană grație placării foilor de ușă cu HPL, metal vopsit electrostatic sau inox. Acest tip de uși sunt igienice și ușor de curățat, iar ghidajele din pardoseală pe care rulează sunt aproape invizibile.
Operarea ușilor din exterior se poate face prin intermediul unui display alfanumeric, a unui transmițător sau prin magic switch – un dispozitiv contactless care permite deschiderea ușii prin simple mișcări ale mâinii, fără atingere. În funcție de cerințe, ușile destinate sălilor de operație pot avea și alte caracteristici speciale ca, de exemplu, performațele acustice sau proprietățile radiologice. Ușile glisante ermetice sau semiermetice pot fi utilizate, de asemenea, și în camere de carantină, laboratoare, ateliere, camere igienice sau în industria farmaceutică.

Laboratoare de analiză, terapie intensivă – Protecție antibacteriană
Pentru laboratoarele de analiză și camerele curate, ce necesită o atenție deosebită, Vertical Design poate livra și monta uși antibacteriene. Acest tip de uși au suprafața din HPL antibacterian, placată cu HC3, un sistem care, sub efectul razelor UV, acţionează ca un catalizator antrenând un mecanism fizic pentru distrugerea organismelor simple: bacterii, virusuri, reziduuri organice.
Mânerele acestor uși sunt tratate cu ioni de argint, ce previn dezvoltarea, răspândirea și transferul microbilor și bacteriilor.

ro_RO