Discută cu un consultant

Noutăți

Usa-rezistenta-la-foc-articol

Usi metalice rezistente la foc cu aplicatii multiple

Usile rezistente la foc sunt realizate prin galvanizarea la cald a tablei de otel, la care se adauga un strat de vata minerala cu rol in izolarea termica. Intreaga suprafata este tratata impotriva coroziunii. Foaia de usa prezinta rabatere perimetrala pe toate cele patru laturi si ranforsari pentru amortizor si bara antipanica. Manerele sunt si ele rezistente la foc, realizate din nylon negru cu insertii din otel.


Grosimea blatului este de 50 sau 60 mm, in functie de rezistenta la foc. Usile sunt prevazute cu doua balamale/canat si bolturi antiefractie. Tocul este echipat cu garnitura termoexandabila.


Usile rezistente la foc propuse de Vertical Design sunt reversibile si se monteaza mai usor decat alte modele, nefiind necesare lucrari suplimentare sau gauri în zid (usile sunt omologate pentru montajul cu ancore, fixare cu mortar sau conexpanduri).


Usile antifoc pot fi vopsite in camp electrostatic intr-o gama larga de culori RAL si pot fi amplasate chiar si in golurile care despart incaperi cu temperaturi severe.

Caracteristici speciale:
– Foaie de tabla complet galvanizata la cald;
– Protectie optima impotriva coroziunii demonstrata prin testul de expunere 500 ore la “ceata de sare”;
– Fara modificare la schimbarile severe, testate 2000 de ore la temperaturi intre +60° și -10°C, 75% umiditate etc.;
– Finisare anti-zgarieturi datorita structurii stratului de vopsea ”coaja de portocala”;
– Ranforsari interioare pentru amortizor si bara antipanica;
– Broasca reversibila cu zavor central, cu marcaj CE in conformitate cu standardul EN 12209;
– Accesorii suplimentare disponibile pentru imbunatatirea calitatii: bare antipanica (in cazul in care usile sunt utilizate ca iesiri de urgenta), incuietori activate electroic, manere electrice, sisteme de blocare, amortizoare, selectoare de canat, garnituri.

Certificari:
Portofoliul firmei Vertical Design cuprinde usi ce se incadreaza in urmatoarele clase de rezistenta la foc: EI30, EI60, EI90, REI60 si REI120 conform UNI 9723 si EN 1634. Toate modelele de usi, precum si accesoriile complementare sunt atent testate si vin insotite de documentatia impusa de normele in vigoare.

Domenii de utilizare:
Usile metalice antifoc isi gasesc aplicabilitatea in special in incaperile tehnice, dar pot fi utilizate si pentru spatii de productie, depozite, hale industriale, centre comerciale, scoli, spitale, muzee, hoteluri, cladiri de birouri. Usile antifoc sunt ideale pentru camere electrice, incaperi ce gazduiesc centrale termice, servere etc., unde riscul de izbucnire al incendiilor este mai ridicat.
Usile antifoc intarzie propagarea fumului si a focului, de aceea se impune montarea lor pentru securizarea cailor de evacuare.
De asemenea, usile cu rezistenta la foc pot fi folosite pentru izolarea anumitor perimetre in vederea limitarii pierderilor de bunuri. Alaturi de usi se pot utiliza si cortine rezistente la foc, ce se deruleaza automat atunci cand se declanseaza alarma de incendiu.