Discută cu un consultant

Noutăți

Usa-rezistenta-la-foc-articol

Uși metalice rezistente la foc cu aplicații multiple

Ușile rezistente la foc sunt realizate prin galvanizarea la cald a tablei de oțel, la care se adaugă un strat de vată minerală cu rol în izolarea termică. Întreaga suprafață este tratată împotriva coroziunii. Foaia de ușă prezintă rabatere perimetrala pe toate cele patru laturi și ranforsări pentru amortizor și bara antipanică. Mânerele sunt si ele rezistente la foc, realizate din nylon negru cu inserții din otel.

Grosimea blatului este de 50 sau 60 mm, în funcție de rezistența la foc. Ușile sunt prevăzute cu două balamale/canat și bolțuri antiefracție. Tocul este echipat cu garnitură termo-expandabilă.

Ușile rezistente la foc propuse de Vertical Design sunt reversibile și se montează mai ușor decât alte modele, nefiind necesare lucrări suplimentare sau găuri în zid (ușile sunt omologate pentru montajul cu ancore, fixare cu mortar sau conexpanduri).

Ușile antifoc pot fi vopsite în câmp electrostatic într-o gamă largă de culori RAL și pot fi amplasate chiar și în golurile care despart încăperi cu temperaturi severe.

Caracteristici speciale:
– Foaie de tablă complet galvanizată la cald;
– Protecție optimă împotriva coroziunii demonstrată prin testul de expunere 500 ore la “ceața de sare”;
– Fără modificare la schimbările severe, testate 2000 de ore la temperaturi între +60° și -10°C, 75% umiditate etc.;
– Finisare anti-zgârieturi datorită structurii stratului de vopsea ”coajă de portocală”;
– Ranforsări interioare pentru amortizor și bara antipanică;
– Broască reversibilă cu zăvor central, cu marcaj CE în conformitate cu standardul EN 12209;
– Accesorii suplimentare disponibile pentru îmbunătățirea calității: bare antipanică (în cazul in care ușile sunt utilizate ca ieșiri de urgență), încuietori activate electronic, mânere electrice, sisteme de blocare, amortizoare, selectoare de canat, garnituri.

Certificări:
Portofoliul firmei Vertical Design cuprinde uși care se încadrează în următoarele clase de rezistență la foc: EI30, EI60, EI90, REI60 si REI120 conform UNI 9723 și EN 1634. Toate modelele de uși, precum și accesoriile complementare sunt atent testate și vin însoțite de documentația impusă de normele în vigoare.

Domenii de utilizare:
Ușile metalice antifoc își găsesc aplicabilitatea în special în încăperile tehnice, dar pot fi utilizate și pentru spații de producție, depozite, hale industriale, centre comerciale, școli, spitale, muzee, hoteluri, clădiri de birouri. Ușile antifoc sunt ideale pentru camere electrice, încăperi ce găzduiesc centrale termice, servere etc., unde riscul de izbucnire al incendiilor este mai ridicat.
Ușile antifoc întârzie propagarea fumului și a focului, de aceea se impune montarea lor pentru securizarea cailor de evacuare.
De asemenea, ușile cu rezistență la foc pot fi folosite pentru izolarea anumitor perimetre în vederea limitării pierderilor de bunuri. Alături de uși se pot utiliza și cortine rezistente la foc, ce se derulează automat atunci când se declanșează alarma de incendiu.

ro_RO